Cuvant inainte

edited Noiembrie 2015 in General
In clipa de fata exista putine oportunitati de a invata despre traditiile din zona Brasov, mai mult, pana si aceste oportunitati au un aspect teoretic.
Din acest motiv proiectul DIY Interactive Do It Yourself Interactive - Bricolaj si Traditii Brasovene este gandit  sa ofere o experienta de invatare propice felului in care copiii asimileaza cel mai bine informatia. Ne adresam cadrelor didactice si reprezentantilor ONG-urilor pentru a le oferi informatii asupra mijloacelor de lucru nonformale, ce pot fi utilizate in activitatea profesionala si in colaborarea directa cu elevii punand in evidenta traditiile. Nu in ultimul rand, prezenta cetatenilor internationali nu este intamplatoare, acest Seminar fiind un mod prin care valorile noastre pot fi promovate intr-un mod atipic la nivel international.

Punand accent pe traditiile brasovene, cu sustinerea Consiliului Judetean Brasov a fost conceput Catalogul Do It Yourself Interactive. Acesta concentreaza modele de kituri de lucru vocationale adresate copiilor cu varste cuprinse intre 4-12 ani, impartite pe mai multe categorii: cultura/traditii, arhitectura, prelucrare lemn, istoria aeronautica, istoria automobilelor, arta, decoratiuni, reciclare. Folosind kituri de lucru vocationale, copiii, sub indrumarea cadrelor didactice sau a instructorilor pot descoperi sub o forma practica profilul meseriilor viitoare, avand o sansa in plus in alegerea carierei viitoare in mod constient.

Prin intermediul acestei initiative, cadrele didactice, reprezentantii ONG-urilor si cetatenii internationali au acces la instrumente si tehnici moderne de lucru (statii de traforaj, aparate de pirogravura, gravura, aparate de pictura cu ceara, pistoale cu silicon) in timp ce elevii pot fi beneficiarii directi ai kiturilor de lucru vocationale.

Prin aceasta initiativa ne dorim sa contribuim la educatia copiilor, valorificand traditiile si aducand un plus de cunoastere prin folosirea tehnicilor de lucru moderne. Dorim extinderea acestui proiect in scolile, gradinitele si ONG-urile din Brasov, dar si la nivel international, personalizand fiecare posibila colaborare.

In speranta ca acest Seminar reprezinta inceputul unei colaborari de durata, ne bucuram sa va avem alaturi!
Sign In or Register to comment.