Centrul Cultural Palamari

Ateliere pentru copii și adulți

Ateliere de creație tradiționale

Cum “pictura este doar un alt fel de a ține un jurnal.” (Pablo Picasso), echipa noastră ține cu tot dinadinsul să facă din povestea pe care o asterneți în el una cât se poate de captivantă. De accea vă invităm să paticipați la atelierele de pictură specială organizate în cadrul centrului cultural, în speranța că povestea dumneavoastră va prinde mai multă culoare.

Atelier de pictură pe ceramică: în cadrul acestui atelier participanții se vor familiariza cu noțiunile de bază ale acestei îndeletniciri. Vom învăța împreună despre culorile folosite și ustensilele și nu în ultimul rând despre principalele  tehnicile de utilizate, toate înglobând elemente de ornamentică maramureșeană.

*Atelier de lucru pentru adulți sau copii cu grad de dificultate adaptat grupelor de varsta.

Atelier de pictură pe sticlă: Ca și în cazul atelierului de pictură pe ceramică,considerăm că deprinderea tehnicilor de pictură pe sticlă necesită îndrumarea de către persoane specializate, multă creativitate și pasiune. Meșterii Palamari’s vă vor îndruma ajutându-vă să vă descoperiți latura creativă, iar cu pasiunea trebuie să veniți d-acasă.

*Atelier de lucru pentru adulți sau copii cu grad de dificultate adaptat grupelor de varstă.

Atelier de pictură pe lemn: Pentru că pictura pe lemn, ca și pe orice alt suport, necesită în primul rând stăpânirea tehnicii, abia apoi impunându-se talentul, prin intermediul acestui atelier dorim să prezentăm oaspeților noștri principalele noțiuni ale acestei tehnici, ajutându-i să realizeze poate prima lor lucrare documentată.

*Atelier de lucru pentru adulți sau copii cu grad de dificultate adaptat grupelor de varsta.

Atelier dactilopictură: Pentru cei mai mici iubitori de artă, centrul cultural Palamari’s organizează ateliere de creație simplificată, menite să-i inițieze pe prichindei în noțiunile de bază ale picturii pe diverse suporturi (hârtie, lemn etc). Dactilopictura se poate combiaă cu succes cu celelalte tehnici mai complexe, reprezentând un bun început pentru dezvoltarea simțului artistic al micilor ucenici.

*Atelier de lucru pentru copii cu grad de dificultate scăzut.

Atelier încondeiere ouă: încondeierea este o tradiție străveche practicată în țara noastră de sute de ani. Cu timpul, tehnica picturii tradiționale pe ouă a devenit din ce în ce mai complexă și a căpătat simboluri și semnificații specific românești. În cadrul acestui atelier dorim să vă prezentăm secretele unei încondeieri perfecte ajutându-vă să deprindeți tehnica și să vă exersați îndemânarea sub îndrumarea meșterilor noștri.

*Atelier de lucru pentru adulți sau copii cu grad de dificultate adaptat grupelor de varsta.

Atelier de motive cusute: În cadrul acestui atelier îți dezvăluim semnificația fiecărui element al “abecedarului de semne tradiționale” și te ajutăm să le reproduci pe pânză prin coasere.

*Atelier de lucru pentru copii cu grad de dificultate scăzut.

Ateliere creative

Ateliere Scrapbook: Echipa Palamari’s te învață să-ți prețuiești amintirile. Fii creativ și învață cu ajutorul nostru cum să-ți creezi propriul album photo într-un mod original, personalizându-l folosind diverse tehnici scrap și decorându-l cu gust după propriile preferințe.

*Atelier de lucru pentru adulți sau copii cu grad de dificultate adaptat grupelor de varsta.

Ateliere Origami: Arta împăturirii hârtiei este cunoscută sub numele de Origami. În cadrul acestui atelier veți descoperi, pe lângă valoarea estetică, valoarea utilitarăa acestei tehnici, creând diverse obiecte (cutii, broșe, ornamente, lămpi, bibelouri, abajururi etc), ghidați fiind de echipa noastră.

*Atelier de lucru pentru adulți sau copii cu grad de dificultate adaptat grupelor de varsta.

Ateliere quilling: Quilling-ul este arta rulării hârtiei. Cu ajutorul aceastei tehnici puteți realiza felicitări, tablouri, bijuterii, figurine 3 D, ornamente pentru Crăciun sau Paști ,puteți decora cutii, vaze, cadouri etc. Atelierul de quilling vă va prezenta noțiunile de bază ale acestei tehnici, instruentele necesare lucrului și nu în ultimul rând vă va oferi îndrumare specializată în realizarea unei prime lucrări.

 

*Atelier de lucru pentru adulți sau copii cu grad de dificultate adaptat grupelor de varsta.

Ateliere de bricolaj –organizate de Atelier Bricolaj Dremel in colaborare cu Centrul Cultural Palamari's

Eco Ateliere: “Nimic nu se pierde, totul se transformă”, afirmă Antoine Laurent. De aceeași părere suntem și noi. În cadrul atelierelor eco de creație, te învățam cum să reciclezi și să reîntrebuințezi obiecte care și-au pierdul utilitatea, transformându-le într-un mod creativ.

Atelier Dremel: sub deviza “do it yourself”, atelierele Dremel urmăresc să dezvolte îndeminarea și abilitatea participanților de a realiza cu propriile capacități diverse obiecte utile, sub îndrumarea persoanelor specializate. Și cum creativitatea necesită libertate de exprimare și mișcare, noi te învățam cum să nu te mai lovești de inconvenientele economiei de scară în materie de mobilier, obiecte decorative, utile etc și cum să-ți pui în practică propriile idei cu ajutorul uneltelor Dremel.

Ateliere de educație gastronomică

Socializați, gătiți și degustați împreună cu Palamari’s!

Conștientizând că educația gastronomică are un rol foarte important în crearea unui stil de viață sănătos și echilibrat, Centrul Cultural Palamari’s oferă oaspeților săi posibilitatea de a descoperi mici secrete ale bucătăriei tradiționale sau ale industriei culinare în complexitatea ei (promovare elemente gastronomice, gastro photo shooting etc).

Atelierele culinare organizate în cadrul Centrului Cultural Palamari’s.

Dacă vă simțiți pregătiți să dedicați o parte din timpul dumneavoastră artei, să vedeți viața în culori și să vă faceți prieteni noi în cadrul centrului cultural, nu mai rămâne decât să vă înscrieți și să participați la unul din atelierele descrise mai sus. Echipa Palamari’s este nerăbdătoare să vă cunoască, să vă ajute să vă dezvoltați creativitatea într-un cadru de poveste și să redescoperiți românul autentic din dumneavoastră.