Proiectele Palamari's
Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” 2013
În cadrul acestui program s-a subliniat importanța culturii generale tradiționale la nivel creativ. Pentru înțelegerea deplină a acestei dimensiuni, oaspeții Palamari's au putut asista la demonstrații de lucru de fus sau țesut, și-au pus creativitatea în practică creând lucrări cu elemente naturale sau decorând pe turtă dulce și au participat la ateliere de realizare a pâinii artizanale.
"Școala altfel" 2012
Conștientizând importanța activităților extracuriculare, Centrul Cultural Palamari's s-a implicat în Programul național "Școala altfel" desfășurat în toate unitățile de învățământ din România în luna aprilie a fiecărui an. Echipa Palamari's a avut plăcerea de a organiza numeroase ateliere creative al căror rol a fost de a contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor și stimularea comportamentului creativ.
Programul "Prichindeii savurează!” 2011
Acțiunea este inițiată de Asociația Eurocarta și implementată în colaborare cu Slow Food Internațional, Hornbach și Asociația Educatoarelor din România . Campania va fi lansată pe 1 iunie 2011 în Grădiniță Junior nr 26, Brașov. Principalul obiectiv al campaniei este conștientizarea responsabilității și legăturii interdependente dintre copii, părinți, hypermarketuri și comunitatea locală pentru crearea unui mediu sănătos.
Pe 1 iunie, copiii se vor juca, vor învăța despre mâncarea sănătoasă, vor degusta miere de albine și vor colora pungi ecologice. Acestea vor fi apoi distribuite în Hornbach Brașov unde va fi prezentată campania printr-o expoziție foto pe întreaga perioadă a verii. Din toamnă, când se vor întoarce la grădiniță, copii vor participa la ateliere de educație a gustului și stil de viață sănătos.
Programul ”Școli Europene pentru Alimentație Sănătoasă” 2011
Asociația Eurocarta și Conviviumul Slow Food Bran-Moeciu au organizat Conferința Națională a Școlii Europene pentru Alimentație Sănătoasă”, pe 25 Martie 2011 în Brașov.
Obiectivele conferinței au fost: promovarea proiectului "European Schools for Healthy Food"(Școli Europene pentru Alimentație Sănătoasă), proiect inițiat de Slow Food Internațional și finațat de Uniunea Europeană - Comisia de Agricultura și Dezvoltare Rurală, în schema propunerilor 2009/C215/04, precum și schimbul de bune practici.
Programul a inclus prezentări, dezbateri, material video privind educația gustului și degustare de brânză de burduf. Principalele teme ale prezentărilor au fost: Școli Europene pentru alimentație sănătoasă (Slow Food Internațional); activitățile de educație a gustului pentru copii și adulți (inițiate și dezvoltate de Asociația Eurocarta); promovarea alimentației sănătoase pentru întreaga familie (Asociația Emovere) și nu în ultimul rând vânzarea mâncării-un act responsabil (Băcănia Veche).
La conferință au participat reprezentanți ai școlilor, grădinițelor, presei, firmelor din domeniu și organizații non-profit din Brașov, Codlea, Ghimbav și București.
Ca urmare a dezbaterilor a rezultat ideea inițierii unui proiect comun în vederea promovării consumului de alimente sănătoase.
Programul Interaction & Discovery 2006-2013
Programul Interaction And Discovery a gazduit pentru perioade de 3-5 zile, un grupuri de copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani care au participat la activitățile creative organizate de Centrul nostru cultural, comunicând în limba engleză. Diversitatea atelierelor și invitații speciali au făcut de-a lungul anilor din acest program unul din cele mai reușite.