Socializați, gătiți și degustați!
Având un deosebit interes pentru diversitate și originalitate, echipa Palamari’s dorește să găsească retata succesului prin organizarea de evenimente culinare neconvenționale, în colaborare cu numeroase firme partenere de renume. În acest sens, oferim oaspeților centrului cultural și amatorilor bucătăriei, ocazia de a participa la evenimente socio-gastronomice inedite.
Neconvenționalul stă în posibilitatea desfășurării procesului culinar în locații atipice (aer liber), provocarea pregătirii de preparate fără ajutorul surselor de foc, organizarea de ateliere de prezentare a veselei și ustensilelor ingenioase ce pot fi folosite în bucătărie, ateliere de educație non-formală pentru copii cu tematica “Educația gustului”, evenimente gastro-photo shooting și multe alte activități culinare interesante și captivante.
Cu Palamari’s, creativitatea își găsește locul și în bucătărie!
Întreaga activitate a Centrului Cultural Palamari’s gravitează în jurul creativității. Împreună, petrecem timpul desfășurând activități creative, recreative și educative, învățam să gândim și, de ce nu, să gătim într-un mod creativ.
Cu un focus deosebit pe produsele și preparatele locale și naturale, echipa noastră își propune să ofere gurmanzilor și pasionaților de bucătărie ocazia de a fi inițiați în secretele bucătăriei românești, de a degusta preparate tradiționale, sau de a însuși informații noi și curiozități ale artei gătitului, toate acestea sub îndrumarea unor bucătari recunoscuți pe plan național și european.
Palamari’s în bucătărie
Show-uri gastronomice live
În colaborare cu maeștrii bucătari de renume, Centrul Cultural Palamari’s organizează reprezentații culinare diverse, care fie subliniază tradiția unui anumit spațiu geografic, fie celebrează ocazii naționale sau mondiale, aducând în atenția celor interesați numeroase tehnici de preparare a alimentelor, tehnici de servire sau chiar prezentarea veselei si a ustensilelor ingenioase ce pot fi folosite în vederea ușurării procesului de preparare al bucatelor.
Expoziții-târg și degustări de produse autohtone
La aceste evenimente vor participa mici producători locali, regionali sau naționali. Produsele locale expuse spre vânzare și degustare constau în delicii specifice regiunilor istorice ale României precum Bucovina, Dobrogea, Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, Muntenia, Transilvania și Oltenia.
Oaspeții noștri vor putea degusta astfel diverse tipuri de brânzeturi, afumături tradiționale, miere, murături, turtă dulce, pâine de casă, kurtos, plăcinte și dulceață de ardei iute.
Demonstrații de lucru/ateliere tematice
Activitățile de educație gastronomică pot fi desfășurate la nivel educație pasivă sau la nivel de educație activă
Educație culinară pasivă - demonstrații de lucru
În cadrul acestor evenimente, participanții observă modul de lucru al persoanele specializate.
Pentru că ne dorim să vă împărtășim rețeta unei mese cu specific romanesc, dar cu dichis, echipa Palamari’s organizează demonstrații de realizare a pâinii artizanale, de decorare pe turtă dulce sau gravură in ciocolată și sesiuni de gastro photo shooting.
Toate informațiile vor fi prezentate pas-cu-pas de către persoane specializate și vor fi pe înțelesul tuturor, pentru ca participanții să-și poată însușii rețetele sau tehnicile prezentate în vederea punerii ulterioare în practică pe cont propriu.
Evenimentul este structurat pe două direcții: informare și degustare
Educație culinară activă- ateliere de lucru
În cadrul acestor evenimente participanții observă iar mai apoi reproduc tehnicile sau pașii de lucru prezentate anterior de către persoanele specializate, sub îndrumarea acestora.
Evenimentul este structurat pe trei direcții: informare, redare, degustare
Atelierele pot viza diverse teme prestabilite sau teme alese de partenerii noștri sau persoanele interesate. Câteva exemple de ateliere prestabilite desfășurate în cadrul programului Palamari’s în bucătărie sunt:
Atelier de pâine artizanală (atelier pentru copii+adulti)
În cadrul atelierului se vor exemplifica etapele realizării unei pâini cu maia, prin explicarea pas cu pas a tehnicilor specifice utilizate.
Vom vorbi despre pâine, vom face pâine, vom gusta painea…
Ateliere de decoare a turtei dulci (ateliere pentru copii)
În cadrul acestui atelier copiii vor învăța cum să decoreze turtă dulce. Atelierele se desfășoară într-un spațiu special amenajat iar produsul realizat rămâne în posesia copiilor.
Ateliere de educa ție a gustului (ateliere pentru copii)
Acest atelier are ca scop prezentarea bazelor culinare, oferind informații simplificate referitoare la natura, calitățile și modul de preparare al diferitelor alimente.
Ateliere gravură în ciocolată (ateliere pentru copii+adulti)
Echipa Palamari’s vă inițiază în arta personalizării delicateselor de ciocolată, prezentându-vă diverse tehnici și instrumente prin care se poate realiza gravura.
Ateliere gastro photo shooting
Ateliere adresate adulțlor
Acest atelier este dezvoltat în 2 sesiuni: sesiunea 1: curs de introducere a noțiunilor de bază în arta fotografierii preparatelor în vederea oferirii către publicare în mijloacele media și sesiunea 2: sesiune de redare a tehnicilor de fotografiere însușite în prima parte a evenimentului.
Ateliere adresate firmelor
Palamari's facilitează sedintele de gastro photo shooting prin punerea la dispoziție a unui spațiu utilat si facilitează contactul cu un specialist în domeniul gastronomic si în domeniul fotografiei.
*La solicitarea persoanelor interesate sau firmelor, în funcție de interesele acestora, echipa Palamari’s poate organiza ateliere din cele mai diverse, avand la baza un plan adaptat cerințelor exacte și numărului de participanți.
Concursuri gastronomice
Ocazional, în cadrul evenimentelor descrise mai sus, echipa Palamari’s organizează concursuri menite să răsplătească implicarea și creativitatea participanților, oferind premii atractive câștigătorilor.
*Exemple:
Concurs Educația gustului pentru copii cu tematica: "Identificarea aromelor prin intermediul simțurilor".
Concurs Gastro Photo Shooting: “Cea mai bună gastro-fotografie realizată în cadrul atelierului de lucru” .